Een knallende start bij Talentus!

Met een bachelordiploma Marketing op zak, is Tessa gestart bij Talentus als Junior Recruiter in ons kantoor te Tienen. Wij stelden haar een aantal vragen over haar opstart bij Talentus.

Je komt net van de schoolbanken. Hoe heb je je eerste werkweken ervaren bij Talentus?

Een knallende start! Na mijn tweede werkweek bij Talentus had ik al meteen een kandidaat geplaatst bij één van onze klanten. Dit gaf me een ontzettend goed gevoel. Ik wist toen onmiddellijk dat ik de juiste keuze had gemaakt om te werken in de HR-business! Mijn eerste starter is momenteel ook gelukkig op het werk, wat me oprecht happy maakt!

Hoe ben je bij Talentus terechtgekomen?

Ik heb een verleden met Talentus. (lacht) Een vijftal jaren geleden heb ik tijdens de zomermaanden gewerkt bij Talentus. Ik deed toen voornamelijk administratieve taken, maar ik mocht ook een aantal voorstellingen doen voor studentenjobs. Ik werd nieuwsgierig en uitgedaagd om mijn eerste stappen verder te zetten in de rekruteringswereld.

Talentus organiseert een driedaagse opleiding voor elke nieuwe medewerker. Wat vond je van de Talentus Mood?

Een heel bom aan informatie! Verschillende interactieve workshops worden gegeven waar de hele flow van het rekruteringsproces wordt overlopen. Als groentje in de business moest ik nog veel (lees : bijna alles) leren over het rekruteren. En dat is ook gelukt! De Talentus-Way-of-Working legt de nadruk op een professionele en integere manier van werken. En dit sluit ook aan bij mijn credo.

Daarbij was de familiale sfeer ook aanwezig. CEO Pieter Van Hemele gaf de eerste dag van de opleiding een workshop over de core business van Talentus. Ook was hij aanwezig op de Afterwork drink de laatste dag van de opleiding. Het is fijn om iedereen van het hoofdkantoor te ontmoeten en om een gezicht te kunnen plakken op elke stem.

Je zegt dat er een familiale sfeer aanwezig is. Zou je zo de Talentus Vibe omschrijven?

Ja, ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik dit bevestig. Ik voel me thuis binnen mijn team en dit zorgt ook voor collegialiteit. We hebben niet alleen oog voor eigen werkzaamheden maar we hebben ook oog voor de taken en werkzaamheden van onze collega’s. We zijn ook een zeer mensgericht bedrijf, zowel intern als extern bij de kandidaten.

 

 

Publicatiedatum: 29 november 2018