Employer branding – de sleutel tot efficiënt rekruteren

Employer branding is een veel besproken topic, maar wat is het nu juist?
Met employer branding bedoelen we het bedrijfsimago boosten om zo het rekruteringsprobleem aan te pakken. Het gaat om het aantrekken, engageren en behouden van personeel.

Hier aandacht aan besteden brengt als bedrijf veel voordelen met zich mee:

Employer branding zorgt voor een efficiënter recruitmentproces. U zal niet alleen meer sollicitanten krijgen, maar ze zullen ook geschikter zijn en dus beter binnen de organisatiecultuur van uw bedrijf passen.

Door aan employer branding te doen zal uw huidig personeel ook tevredener zijn waardoor er minder werknemers zullen vertrekken. U geeft uw werknemers redenen om te blijven werken voor uw bedrijf: Ze hebben het gevoel dat ze goed zitten wat hun motivatie en betrokkenheid verhoogt. Deze twee leiden bovendien tot sterk engagement op lange termijn.

Door het aannemen van geschiktere werknemers zal het bedrijf minder tijd en geld moeten steken in het aanwerven van nieuwe werknemers. Hierdoor zal u ook besparen op de inwerk -en opleidingskosten voor nieuwe werknemers.

Kiezen voor een goed rekruteringsbureau maakt ook onderdeel uit van employer branding. Een goed begeleid rekruteringsproces is een eerste stap naar een goed imago voor uw bedrijf.

Talentus ondersteunt u en uw bedrijf graag bij deze eerste stap naar een succesvolle employer branding met behulp van onze professionele rekruteringsprocessen. Neem hiervoor contact op met één van onze kantoren.

Publicatiedatum: 19 februari 2019