Empowerment, communicatie, dynamiek en verantwoordelijkheidszin

Ontmoet David Tubaert 

Elke maand stellen wij een aantal vragen aan één van onze collega’s. Zo ontdekken jullie wat er speelt binnen de “People Business”-wereld.
In november 2017 is David Tubaert met zijn nieuwe uitdaging bij Talentus gestart. Deze Coffee Lover werkt als Recruiter voor ons kantoor in Barchon.  

Waarom heb jij voor Talentus gekozen ?

Talentus heeft mij gekozen! Delphine, HR officer van regio Wallonië heeft mij via LinkedIn gecontacteerd met de vraag of ik het team van Talentus wou komen versterken voor het nieuw kantoor in Barchon. Ik heb het voorstel geaccepteerd wetende dat ik kon doorgroeien in de functie. Daarbij heeft de bedrijfscultuur een significante rol gespeeld in mijn beslissing.

Wat maakt, volgens jou, een team perfect?

Verschillende aspecten zijn belangrijk om een perfect team te vormen: empowerment, een dynamiek die voorstander is van autonomie, verantwoordelijkheidszin, een duidelijke en open communicatie, ideeën kunnen uitwisselen met collega’s.

Hoe was je eerste ervaring bij Talentus?

Een toffe start! Vanaf het eerste contact via LinkedIn heb ik een goed beeld gekregen van het bedrijf en hun aanpak. Mijn eerste dagen op de werkvloer zijn zeer vlot verlopen dankzij een warm onthaal door alle collega’s, een leerrijke interne opleiding en een uitstekende follow-up.

Wat vind je het leukst aan je functie?

Het is een functie waar contacten en relaties zeer belangrijk zijn, zowel intern als extern. Ik ontmoet graag nieuwe mensen waar ik mijn kennis en vaardigheden mee kan uitwisselen.

Welke vraag stel jij graag tijdens een interview?

Ik stel graag de volgende vraag omdat ik benieuwd ben naar de reacties: “Hoeveel keer per dag overlappen de wijzers van een klok elkaar?”. Sommige antwoorden dat ze de vraag niet begrijpen, anderen denken na, en nog anderen geven er een leuke draai aan dat uiteindelijk in hun voordeel speelt.

Vertel me eens een typische dag bij Talentus.

Een typische dag bij Talentus bestaat niet, deze zijn telkens verschillend. Ik start mijn dag met een To-do lijst om een duidelijk overzicht te krijgen van mijn prioriteiten: interviews, presentaties, opvolging van lopende dossiers, prospectie, sociale media, enzovoort.

Op zoek naar een nieuwe functie in de “People Business”? Bekijk hier alle interne vacatures van Talentus.

Publicatiedatum: 23 augustus 2018