Flexibele verloning, een motiverend loonpakket voor onze werknemers

Exact een jaar geleden heeft Talentus het cafetariaplan ingevoerd in haar loonpakket. Een sterke tool om flexibel te blijven op vlak van verloning, een must om zich te differentiëren in deze competitieve sector.

En of het de investering waard was? Wel 88% van haar werknemers heeft deelgenomen aan de eerste opening van het cafetariaplan. Een schot in de roos voor Talentus!

Fenne Haelterman, HRBP bij Talentus: “De behoeften van onze medewerkers variëren. Zo heeft een pas afgestudeerd young talent niet dezelfde behoeften dan een jonge moeder. Met het cafetariaplan spelen we hierop in door werknemers de mogelijkheid te bieden hun extralegaal voordelenpakket zelf samen te stellen. De werknemer heeft meer koopkracht waardoor het de investering meer dan waard is!”

Het cafetariaplan heeft tal van voordelen, zowel voor werkgever als werknemer. Studies tonen aan dat flexibiliteit in verloning zorgt voor verhoging van engagement en motivatie bij de werknemers. Zij genieten van een geoptimaliseerde verloning in lijn met hun verwachtingen. Ze krijgen hierdoor de mogelijkheid om werk- en privéleven beter op elkaar af te stemmen. Op deze manier meedenken met je werknemers maakt je tot een aantrekkelijke werkgever, een troef die je tijdens het rekruteringsproces in de verf kan zetten . We spreken dus van een win-winsituatie!

Publicatiedatum: 25 november 2019