Lindsey De Ridder vertelt over haar meter/peter project

Zorgen voor een vlotte integratie op de werkvloer van nieuwe collega’s, dat was haar doel toen zij in haar traject naar senior recruiter het meter/peterschap heeft uitgerold.

Lindsey: “Bij Talentus krijgt elke nieuwe medewerker een sterk opleidingsprogramma, een uitgebreid onboardingstraject, een goede opvolging door een gedreven hr team en een warme welkom door hun rechtstreekse collega’s. Tijdens de eerste opstartweken word je overspoeld door businessinfo : nieuwe procedures, nieuwe flow, nieuwe omgeving, nieuwe gezichten, nieuwe werkgever, etc. Jouw team staat klaar om je operationeel verder te vormen maar een meter/peter kan een houvast geven vanuit een andere invalshoek! Een mentor kan je verder vormen met know-how over Talentus als bedrijf maar ook over onze core business. Iemand die je op weg kan helpen bij sommige taken of prioriteiten!”

“Hoe beter de onthaalperiode verloopt, hoe beter de nieuwe medewerker zicht voelt op de werkvloer.”

Lindsey: “Om dit project te slagen is er een draaiboek uitgewerkt zodat de basisregels dezelfde blijven doorheen de verschillende regio’s. De potentiële peters en meters werden gescreend en opgeleid want ook zij moeten over de nodige competenties beschikken. Ook hier zijn voordelen aan verbonden voor de meter of peter. Naast het ontwikkelen van een waardevolle relatie met de nieuwe medewerker, halen zij ook extra voldoening uit hun werk en krijgen vernieuwde interesse in hun eigen takenpakket.”

Zoek jij een nieuwe job in de rekruteringswereld met een sterk onthaalbeleid? Bekijk hier onze interne vacatures.

Publicatiedatum: 19 november 2019