Mijn carrièrepad op vier jaar tijd

Britt Eriksson is werkzaam in het kantoor van Gent sinds april 2017 en heeft net haar traject van senior recruiter afgerond. In dit interview lees je meer over haar fantastische carrière en over de doorgroeimogelijkheden binnen Talentus.

Britt : “Ik was net afgestudeerd en startte de moeilijke zoektocht naar mijn eerste job. Het was niet gemakkelijk en wist niet goed welke weg ik moest inslaan. Daarom stelde ik mezelf de vraag “Waar ben ik goed in?”. Ik kan best wel goed met mensen praten en ik heb veel empathie. Starten als recruiter leek me daarom een leerrijke keuze en een sterke springplank voor m’n carrière.”

Uit alle rekruteringskantoren heb je gekozen voor Talentus. Hoe heb je de knoop doorgehakt?

Britt : “Talentus werd al snel mijn eerste keuze. Ik had meerdere gesprekken lopen bij verschillende rekruteringskantoren maar na mijn eerste ontmoeting met Angelique Hoste, destijds HR Business Manager van het kantoor Aalst en nu District Manager voor regio Oost-Vlaanderen, heb ik alle andere lopende sollicitaties geannuleerd. Het klinkt cliché maar ik voelde meteen een klik met Angelique en met de bedrijfsvisie van Talentus.”

En nu zoveel jaren later, een echte hr-expert geworden. Hoe blik je terug op je evolutie?

Britt : “Vanaf dag één kreeg ik van Angelique en HRBM Evelien Temmerman een sterke ondersteuning en begeleiding, zij hebben mij alle kneepjes van het vak geleerd. Ook organiseert Talentus meermaals per jaar recruitersmeetings en interne opleidingen waar ervaren professionals hun expertise delen die tegelijkertijd je persoonlijke groei stimuleren. Op vier jaar tijd ben ik gegroeid van groentje tot senior recruiter.”

Er zijn duidelijk genoeg doorgroeimogelijkheden binnen Talentus. Hoe heb jij destijds kenbaar gemaakt dat je klaar was voor een nieuwe uitdaging?

Britt : “Starten van een nieuw doorgroeitraject gebeurde telkens in overeenstemming met mijn District Manager. Enkel bij het laatste van medior naar senior, heb ik een duwtje in de rug gekregen van onze CEO Pieter Van Hemele. Begin 2019 had het kantoor van Gent wat moeilijkheden en had ik het op persoonlijk vlak ook zwaar. Na een openhartig gesprek met Pieter en een dosis motivational speeches van onze personal coach Eva Schacht, begon ik terug mee te surfen op de positieve vibe van het bedrijf en startte ik het traject. Ik ben Pieter en mijn collega’s zeer dankbaar voor de ondersteuning, begeleiding en coaching tijdens mijn senior traject dat ik zonet eind augustus heb afgerond.”

 

Ben jij op zoek naar een job in hr in een mensgericht en jong bedrijf? Bekijk al onze interne vacatures en solliciteer online. Of stuur een mail naar jobs@talentus.be

Publicatiedatum: 12 september 2019