Persoonlijkheidstesten: een investering voor uw bedrijf

Persoonlijkheidstesten kunnen een grote meerwaarde bieden voor uw bedrijf. Zo kan u ze gebruiken voor nieuwe werknemers  aan te werven ,maar ook om uw huidig personeel te coachen. Het is verder ook een nuttige tool om te gebruiken ter voorbereiding van een evaluatie-en/ of  functioneringsgesprek.

 

Wat zijn de voordelen van persoonlijkheidstesten? 

  • Ze vergroten de kans op een juiste match tussen de kandidaat en het bedrijf. Laten we niet vergeten dat een goede onboarding van een werknemer bij zijn of haar nieuwe baan de betrokkenheid snel bevordert en dus ook een snelle terugverdientijd van de investering mogelijk maakt.
  • De vragenlijsten zijn wetenschappelijk onderbouwd en geven informatie over de consistentie van de antwoorden van de kandidaat. Iemand die de vragenlijst sociaal wenselijk invult, zal er zo worden uitgepikt.
  • U krijg inzicht in de motivatie, voorkeuren en persoonlijkheid van uw werknemers om hen op deze manier te coachen.
  • Een functie waar teamwork van essentieel belang is? Persoonlijkheidstesten zijn een goede voorspeller voor welke werknemers samen wonderen verrichten en tussen welke personen geen team fit is.

Ons aanbod

Talentus heeft 2 verschillende persoonlijkheidstesten in aanbod.

De eerste is de Thalento Performance Questionnaire waarvan u de resultaten krijgt in 6 verschillende rapporten. Deze rapporten geven inzicht in bepaalde onderdelen van de persoonlijkheid, bv. de BIG 5, de werkmethode en teamoriëntatie van een persoon, zijn motivatie en drijfveren, zijn commerciële vaardigheden, leiderschapsstijl,…
Dankzij deze  rapporten krijg u een duidelijk beeld van wat de persoon drijft, hoe hij functioneert en beslissingen neemt.

De Thomas International geeft zijn resultaten weer in één uitgebreid rapport met interessante bevindingen en  adviezen. Het rapport geeft een overzicht over de persoonlijkheid, leiderschapscompetenties en indien nodig de commerciële vaardigheden van de kandidaat. De Thomas International vormt bovendien ook conclusies over hoe u uw werknemers het beste coacht en motiveert en in wat voor functie ze het beste zouden presteren.

Een voorbeeld uit een Thomas International rapport:

De druk om resultaten te behalen is vrij hoog. De beloning vindt liefst zichtbaar plaats via openlijke erkenning en persoonlijke felicitaties. Het takenpakket is bij voorkeur afwisselend en dient altijd omgang met mensen in te houden. Idealiter voorziet de functie in de mogelijkheid om leiding te geven.”

Andere testen

Talentus biedt naast persoonlijkheidstesten ook andere testen aan die handig zijn bij het rekruteren van een goede kandidaat.  Zo hebben wij ook een breed aanbod aan cognitieve, technische en taalkundige testen.

Neem contact op met één van onze kantoren om een overzicht van ons volledige testaanbod te verkrijgen.

Publicatiedatum: 05 augustus 2019