Starten met netwerken : 5 handige tips!

Netwerken… voor sommigen kinderspel, voor anderen een ongemakkelijke ervaring.  Maakt niet uit welke functie je bekleedt, netwerken is belangrijk voor je carrière en het bedrijf waar je werkzaam bent.

We helpen je graag op weg met deze 5 tips :

  1. Ga in je eentje naar een netwerkevent. Een stresserende gedachte, maar zo ben je verplicht je sociaal op te stellen. Kies de tafel waar al iemand in zijn/haar eentje zit of schuif op de lege rij stoelen naast die andere persoon die alleen zit.
  2. Stel jezelf voor, geef een handje en zeg je naam. Dat vinden mensen leuk. Start een conversatie door vragen te stellen zoals wat voor werk zijn doen, welke sprekers zij interessant vinden of wat ze verwachten van het event.
  3. Bereid je goed voor. Kijk van tevoren na of je de lijst van genodigden kunt vinden en bedenk wie jij graag wilt ontmoeten. Bereid je dan ook goed voor op de vraag “Wat doe jij?”. Enkel je functietitel is hier niet voldoende. Gebruik deze kans om je pluspunten in the picture te zetten!
  4. Neem visitekaartjes mee. Deel ze uit aan nieuwe contacten die voor jou iets kunnen betekenen. Kwaliteit is hier belangrijk dan kwantiteit!
  5. Stuur binnen de 24 uur een LinkedIn verzoek. Misschien ben jij niet zo actief op LinkedIn, maar dat zijn andere wel! Hoe groter en hoe interessanter je netwerk op LinkedIn, hoe meer het je zal helpen met toekomstige professionele opportuniteiten.
Publicatiedatum: 02 december 2019